technologia.jpg

JAKOŚĆ

Osiągnięcie trwałości naszych dań zawdzięczamy zastosowaniu zaawansowanych rozwiązań technologicznych w obszarze przygotowania, utrwalenia (termicznej konserwacji) oraz pakowania produktów.

 

Kontrolując wszystkie etapy jesteśmy w stanie stworzyć produkt, spełniający rygorystyczne normy jakościowe oraz odpowiadający oczekiwaniom naszych klientów.

Wysokobarierowe opakowanie

tacka i folia górna stworzone są z tak zwanych materiałów wysokobarierowych – które podobnie jak szkło lub metal ograniczają wpływ środowiska zewnętrznego na produkt. Stworzone są z obojętnych dla żywności, całkowicie bezpiecznych dla Klienta materiałów i umożliwiają podgrzanie dania w kuchence mikrofalowej oraz przechowywanie w warunkach temperatury pokojowej.

tacka_transparent_strona_ kopia.jpg

Proces utrwalenia termicznego

w celu osiągnięcia trwałości naszych dań gotowych stosujemy proces sterylizacji, który polega na krótkotrwałym podgrzaniu posiłku do wysokiej temperatury, dzięki czemu produkt zostaje pozbawiony wszelkiej mikroflory, drobnoustrojów, zarówno form wegetatywnych jak i przetrwalników – są to niezbędne warunki, aby produkt miał odpowiednio długi termin przydatności i nie wymagał chemicznej konserwacji.

AdobeStock_23596755.jpeg

Kontrolowane warunki produkcji

każdy etap produkcji jest dokładnie monitorowany przez odpowiedni dział. Regularnie badamy surowce używane do produkcji,  a wszystkie komponenty przechodzą rygorystyczne audyty jakościowe i posiadają niezbędną dokumentację. Nasze produkty weryfikujemy pod kątem obecności ciał obcych, szczelności oraz wyglądu. Posiadamy certyfikat jakościowy BRC (British Retail Consortium) z oceną 2021 AA- [link] potwierdzający najwyższą jakość oraz bezpieczeństwo wytwarzanych przez nas produktów.

AdobeStock_388675530.jpeg