
JAKOŚĆ
Osiągnięcie trwałości naszych dań zawdzięczamy zastosowaniu zaawansowanych rozwiązań technologicznych w obszarze przygotowania, utrwalenia (termicznej konserwacji) oraz pakowania produktów.
Kontrolując wszystkie etapy jesteśmy w stanie stworzyć produkt, spełniający rygorystyczne normy jakościowe oraz odpowiadający oczekiwaniom naszych klientów.
Wysokobarierowe opakowanie
tacka i folia górna stworzone są z tak zwanych materiałów wysokobarierowych – które podobnie jak szkło lub metal ograniczają wpływ środowiska zewnętrznego na produkt. Stworzone są z obojętnych dla żywności, całkowicie bezpiecznych dla Klienta materiałów i umożliwiają podgrzanie dania w kuchence mikrofalowej oraz przechowywanie w warunkach temperatury pokojowej.

Proces utrwalenia termicznego
w celu osiągnięcia trwałości naszych dań gotowych stosujemy proces sterylizacji, który polega na krótkotrwałym podgrzaniu posiłku do wysokiej temperatury, dzięki czemu produkt zostaje pozbawiony wszelkiej mikroflory, drobnoustrojów, zarówno form wegetatywnych jak i przetrwalników – są to niezbędne warunki, aby produkt miał odpowiednio długi termin przydatności i nie wymagał chemicznej konserwacji.

Kontrolowane warunki produkcji
każdy etap produkcji jest dokładnie monitorowany przez odpowiedni dział. Regularnie badamy surowce używane do produkcji, a wszystkie komponenty przechodzą rygorystyczne audyty jakościowe i posiadają niezbędną dokumentację. Nasze produkty weryfikujemy pod kątem obecności ciał obcych, szczelności oraz wyglądu. Posiadamy certyfikat jakościowy BRC (British Retail Consortium) z oceną 2021 AA- [link] potwierdzający najwyższą jakość oraz bezpieczeństwo wytwarzanych przez nas produktów.
