DLACZEGO DANIA GOTOWE PROPORCJA SĄ PRZEŁOMOWE?

Wykorzystując najnowocześniejsze techniki przetwarzania i utrwalania produktów spożywczych stworzyliśmy innowacyjny produkt, który wyznacza kierunek rozwoju żywności specjalistycznej. Połączyliśmy najbardziej pożądane cechy żywności funkcjonalnej w jednym produkcie.

WYGODA PODANIA

Wykorzystując najnowocześniejsze techniki przetwarzania i utrwalania produktów spożywczych stworzyliśmy innowacyjny produkt, który wyznacza kierunek rozwoju żywności specjalistycznej. Połączyliśmy najbardziej pożądane cechy żywności funkcjonalnej w jednym produkcie.

Z czego składa się nasz produkt?

 

MIĘSO Z SOSEM
Wysokiej jakości mięso drobiowe pochodzące od sprawdzonych dostawców. Uzupełnione wyjątkowymi sosami. To one nadają indywidualny charakter Twojemu daniu.


DODATEK
Ryż, kasza jęczmienna lub bulgur - z warzywami lub bez. Zmieszaj z sosem lub zjedz osobno - w zależności od preferencji.

PARAMETRY ODŻYWCZE

 

Wysoka zawartość białka, niska zawartość tłuszczu i cukrów. Łatwa do kontroli, niska kaloryczność. Receptury specjalnie opracowane pod kątem parametrów funkcjonalnych.

CONVENIENCE - WYGODA

 

Proces utrwalenia termicznego oraz specjalne opakowanie przeznaczone do kuchenek mikrofalowych pozwala przygotować gotowy, ciepły posiłek w 2 min. Danie można przygotować również na patelni.

REWELACYJNY SMAK

 

Wprowadzenie każdej receptury poprzedzone jest wieloma badaniami. Tworząc nowe dania,
skupiamy się na odpowiednim doborze składników, optymalnej teksturze i wyglądzie naszych produktów.

TECHNOLOGIA

 

Dla wygody klientów i dystrybutorów wykorzystujemy najnowocześniejsze rozwiązania do pakowania i utrwalania żywności, dzięki którym produkt nie wymaga przechowywania w lodówce i zachowuje jakość przez długi czas (12 miesięcy).

JAKOŚĆ

 

W czasach kiedy lista składników na etykiecie staje się decydującym parametrem zakupowym, czytelny
i prosty skład to niezbędna cecha produktów spożywczych z segmentu PREMIUM.
W naszych posiłkach wykorzystujemy najwyższej jakości naturalne składniki od zweryfikowanych dostawców.

CERTFIKAT

 

Posiadamy certyfikaty potwierdzające najwyższą jakość naszych działań.

W JAKI SPOSÓB PRZYGOTOWAĆ PROPORCJĘ?

 

Obróbka termiczna na etapie produkcji sprawia, że przygotowanie gotowego i sycącego posiłku sprowadza się do jego podgrzania. Możesz to zrobić na kilka sposobów - wybierz ten najbardziej Ci odpowiadający.

Nakłuj górną folię w kilku miejscach. Możesz również zdjąć całkowicie folię z talerzyka.

Włóż talerzyk z nakłutą lub zdjętą folią do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty.

Możesz również podgrzać posiłek metodą tradycyjną - umieszczając zawartość talerzyka w garnku lub na patelni.

WEŹ PROPORCJĘ ZE SOBĄ

Dania gotowe PROporcja ze względu na specjalny proces technologiczny utrwalania  nie wymagają przechowywania w lodówce  - to bardzo praktyczne rozwiązanie, szczególnie podczas transportu. Zapomniałeś obiadu do pracy? PROporcja to doskonałe rozwiązanie dietetyczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu.

PRACA

Szybki i pożywny posiłek.

Nie wymaga mycia naczyń. Można przechowywać poza lodówką.

DIETA

 

Parametry żywieniowe dobrane w sposób, które ułatwią redukcję masy ciała. Wysoki indeks sytości redukuje uczucie głodu i nagły spadek cukru we krwii.

TRENING

 

Lekkostrawna i smaczna porcja energii przed treningiem. Uzupełnienie białka po treningu.

POŚPIECH

 

Dla osób które żyją szybko i nie zawsze znajdą czas

na przygotowanie pełnowartościowego posiłku.

Gotowa w 2 minuty.

PROCES UTRWALANIA DAŃ GOTOWYCH PROPORCJA

Dlaczego dania mają długi termin przydatności do spożycia,
pomimo braku konserwantów w składzie?

 

Dania gotowe PROporcja, poddane są procesowi sterylizacji. Proces sterylizacji jest podobny do procesu pasteryzacji i polega na krótkotrwałym podgrzaniu posiłku do wysokiej temperatury (powyżej 116°C), dzięki czemu produkt zostaje pozbawiony wszelkiej mikroflory, drobnoustrojów, zarówno form wegetatywnych, jak i przetrwalników – są to niezbędne warunki, aby danie było trwałe i nie wymagało chemicznej konserwacji.


Kluczem do stworzenia trwałego produktu, który nie wymaga stosowania konserwantów, oprócz samego procesu technologicznego, jest zastosowanie wysokiej jakości, barierowego opakowania – talerzyka i folii górnej, oraz zachowanie najwyższych standardów jakościowych samego procesu na linii produkcyjnej. Połączenie wszystkich wymienionych wyżej cech umożliwia powstanie produktu, który pozbawiony jest konserwantów, a równocześnie zachowuje jakość przez długi czas, bez konieczności przechowywania
w warunkach chłodniczych. Dodatkową gwarancją bezpieczeństwa jest zastosowanie atmosfery ochronnej (MAP).

Stosowaną przez nas technologię produkcji można porównać do domowego wekowania (utrwalanie termiczne + barierowe opakowania), ale jest ona bardzej precyzyja i dostosowana do skali przemysłowej.

OPAKOWANIE

 

  • Optymalna dla postępowania dietetycznego energia pojedynczego dania. 

  • Dietetyczne walory funkcjonalne.

  • Receptury oparte na naturalnych składnikach.

  • Policzalna, łatwa do kontrolowania kaloryczność.

  • Wygodne przechowywanie bez lodówki.

  • Doskonały smak w wielu wariantach.

Skontaktuj się z nami!

JOYFOOD Sp. z o.o.
ul. Dąbrowskiego 207/225
93-231 Łódź

+ 48 42 672 25 28

kontakt@joyfood.pl

Znajdź nas na:

  • Facebook

© 2017 Joyfood Sp. z o.o.