
WA:ŻYWO. Pasta z białej fasoli z siemieniem lnianym
to przepyszna pasta warzywna stworzona z najwyższej jakości składników, pochodzących od polskich dostawców. Delikatny smak białej fasoli uzupełniony siemieniem lnianym podkreśla charakter potrawy. Nasza pasta jest idealnym składnikiem wytrawnych kanapek i przekąsek. Pozbawiona sztucznych dodatków doskonale uzupełni dietę w cenne wartości odżywcze.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal):
Tłuszcz (g):
w tym kwasy nasycone (g):
Węglowodany (g):
w tym cukry (g):
Błonnik (g):
Białko (g):
Sól (g):
1031/246
19,8
0,5
12,5
2,4
3,1
4,6
1,15
Składniki:
Fasola biała 35%, seler, olej rzepakowy, woda, cebula, cebula suszona, nasiona słonecznika, koncentrat soku jabłkowego, sól, koncentrat soku z cytryny, siemię lniane 0,24%, pieprz czarny mielony, kminek mielony..
Alergeny:
Zawiera: seler. Może zawierać: gorczycę.
Propozycja podania:
Pasta jest idealnym składnikiem wytrawnych kanapek i przekąsek. Można spożywać samodzielnie.
Data minimalnej trwałości i warunki przechowywania:
12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze otoczenia.
Opakowanie musi być szczelne i nieuszkodzone.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48h.
Pochodzenie produktu:
Wyprodukowano w Polsce.