
Spróbuj WEGE. Orientalne z kuskusem perłowym i ciecierzycą
Gotowe danie roślinne inspirowane kuchnią orientalną. Jego charakter tworzą aromatyczne przyprawy, ciecierzyca i nuty imbiru.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal):
Tłuszcz (g):
w tym kwasy nasycone (g):
Węglowodany (g):
w tym cukry (g):
Błonnik (g):
Białko (g):
Sól (g):
763/182
8,9
0,8
19,5
3,7
3,5
6,1
1,33
Składniki:
Kuskus perłowy 26% (gluten), ciecierzyca 20%, marchew 17%, papryka czerwona 7%, cebula 6%, nasiona słonecznika 5,6%, groszek zielony 4%, olej rzepakowy, woda, sos sojowy (soja, gluten), pasta orzechowa (orzeszki arachidowe), koncentrat soku jabłkowego, sól kamienna, curry 0,9%, przyprawy, koncentrat soku z cytryny, garam masala 0,3 % (kmin rzymski, pieprz czarny, kolendra, goździki, gałka muszkatołowa, kardamon, cynamon, liść laurowy, chilli), czosnek, imbir 0,17%.
Alergeny:
Produkt zawiera: gluten, soję, orzeszki arachidowe. Może zawierać: seler, gorczycę, orzechy.
Sposób przygotowania:
-
Kuchenka mikrofalowa: Nakłuj lub zdejmij folię talerzyka i umieść w kuchence. Podgrzewaj na najwyższej mocy od 1 min do 1,5 min.
-
Naczynie z wodą: Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 8 min.
-
Patelnia, garnek: Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu od 7 do 8 min.
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne:
-
Niska zawartość cukrów
-
Niska zawartość tłuszczów nasyconych
-
Źródło błonnika pokarmowego
-
Źródło białka
Dodatkowe oświadczenia:
-
Nie zawiera barwników
-
Nie zawiera wzmacniaczy smaku
-
Nie zawiera konserwantów
Data minimalnej trwałości i warunki przechowywania:
12 miesięcy przydatności do spożycia pod warunkiem przechowywania w odpowiednich warunkach.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze otoczenia.
Opakowanie musi być szczelne i nieuszkodzone.
Produkt utrwalony termicznie. Produkt sterylizowany. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Pochodzenie produktu:
Wyprodukowano w Polsce.