
Spróbuj WEGE. Włoskie z makaronem orzo i oliwą z oliwek
Gotowe danie roślinne inspirowane kuchnią włoską. Jego charakter tworzą aromatyczne przyprawy, suszone pomidory i oliwa z oliwek.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal):
Tłuszcz (g):
w tym kwasy nasycone (g):
Węglowodany (g):
w tym cukry (g):
Błonnik (g):
Białko (g):
Sól (g):
995/238
12,2
1,7
24,6
5,7
2,8
7,4
1,31
Składniki:
Makaron 41% (mąka z pszenicy durum (gluten), woda), ciecierzyca 13%, oliwka czarna 9%, cebula 7%, pomidor suszony 6%, oliwa z wytłoczyn z oliwek 6%, pestki dyni 4,3%, nasiona słonecznika 4,3%, woda, koncentrat soku jabłkowego, przyprawy (gorczyca), sos sojowy (soja, gluten), sól kamienna, czosnek, koncentrat soku z cytryny.
Alergeny:
Produkt zawiera: gluten, soję, gorczycę. Może zawierać: seler, orzeszki arachidowe i inne orzechy.
Sposób przygotowania:
-
Kuchenka mikrofalowa: Nakłuj lub zdejmij folię talerzyka i umieść w kuchence. Podgrzewaj na najwyższej mocy od 1 min do 1,5 min.
-
Naczynie z wodą: Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 8 min.
-
Patelnia, garnek: Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu od 7 do 8 min.
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne:
-
Źródło białka
Dodatkowe oświadczenia:
-
Nie zawiera barwników
-
Nie zawiera wzmacniaczy smaku
-
Nie zawiera konserwantów
Data minimalnej trwałości i warunki przechowywania:
12 miesięcy przydatności do spożycia pod warunkiem przechowywania w odpowiednich warunkach.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze otoczenia.
Opakowanie musi być szczelne i nieuszkodzone.
Produkt utrwalony termicznie. Produkt sterylizowany. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Pochodzenie produktu:
Wyprodukowano w Polsce.