Spróbuj WEGE. Włoskie z makaronem orzo i oliwą z oliwek

Gotowe danie roślinne inspirowane kuchnią włoską. Jego charakter tworzą aromatyczne przyprawy, suszone pomidory i oliwa z oliwek.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 

Tłuszcz (g):              

w tym kwasy nasycone (g):

Węglowodany (g):

w tym cukry (g):

Błonnik (g):

Białko (g):

Sól (g):

995/238

12,2

1,7

24,6

5,7

2,8

7,4

1,31

Składniki:

Makaron 41% (mąka z pszenicy durum (gluten), woda), ciecierzyca 13%, oliwka czarna 9%, cebula 7%, pomidor suszony 6%, oliwa z wytłoczyn z oliwek 6%, pestki dyni 4,3%, nasiona słonecznika 4,3%, woda, koncentrat soku jabłkowego, przyprawy (gorczyca), sos sojowy (soja, gluten), sól kamienna, czosnek, koncentrat soku z cytryny.

Alergeny:

Produkt zawiera: gluten, soję, gorczycę. Może zawierać: seler, orzeszki arachidowe i inne orzechy.

Sposób przygotowania:

  1. Kuchenka mikrofalowa: Nakłuj lub zdejmij folię talerzyka i umieść w kuchence. Podgrzewaj na najwyższej mocy od 1 min do 1,5 min.

  2. Naczynie z wodą: Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 8 min.

  3. Patelnia, garnek: Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu od 7 do 8 min.

 

Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne:

  • Źródło białka

 

Dodatkowe oświadczenia:

 

  • Nie zawiera barwników

  • Nie zawiera wzmacniaczy smaku

  • Nie zawiera konserwantów

Data minimalnej trwałości i warunki przechowywania:

12 miesięcy przydatności do spożycia pod warunkiem przechowywania w odpowiednich warunkach.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze otoczenia.
Opakowanie musi być szczelne i nieuszkodzone.
Produkt utrwalony termicznie. Produkt sterylizowany. Pakowany w atmosferze ochronnej.

Pochodzenie produktu:

Wyprodukowano w Polsce.

Skontaktuj się z nami!

JOYFOOD Sp. z o.o.
ul. Dąbrowskiego 207/225
93-231 Łódź

+ 48 42 672 25 28

kontakt@joyfood.pl

Znajdź nas na:

  • Facebook

© 2017 Joyfood Sp. z o.o.