
PROporcja. Kurczak w sosie musztardowym z kaszą jęczmienną i marchewką
Soczyste kawałki kurczaka z kaszą jęczmienną i marchewką w przepysznym musztardowym sosie. To danie, które zachwyca swoim wybornym smakiem, jednocześnie sycący posiłek o niskiej zawartości tłuszczu i cukrów, który pozwala na wygodną kontrolę przyjmowanych kalorii w diecie. Łatwa w przygotowaniu porcja dla 1 osoby, gotowa do spożycia po podgrzaniu. Wyłącznie z naturalnych składników.
Użyteczny posiłek w dietach odchudzających, pomocny w kontroli masy ciała oraz w zdrowym i zbilansowanym odżywianiu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal):
Tłuszcz (g):
w tym kwasy nasycone (g):
Węglowodany (g):
w tym cukry (g):
Błonnik (g):
Białko (g):
Sól (g):
450/107
2,1
0,3
12,4
1,2
1,3
9,1
0,85
Składniki:
Kasza jęczmienna 40% (gluten), filet z kurczaka 25% (filet z kurczaka, sól), woda, marchew 6,7%, musztarda 6% (woda, gorczyca, ocet winny jabłkowy, koncentrat soku jabłkowego, sól, przyprawy), koncentrat soku jabłkowego, seler, pasternak, olej rzepakowy, ocet winny jabłkowy, niemodyfikowana skrobia kukurydziana, śmietanka 12% UHT (mleko), sól, sos sojowy (soja, gluten), pietruszka, por, mieszanka przypraw, pieprz czarny.
Alergeny:
Produkt zawiera: gorczycę, soję, gluten, seler, mleko. Może zawierać rybę, orzeszki arachidowe i inne orzechy.
Sposób przygotowania:
-
Kuchenka mikrofalowa: Nakłuj lub zdejmij folię talerzyka i umieść w kuchence. Podgrzewaj (850W) przez 2 min.
-
Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 10 min.
-
Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu przez 10 min.
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne:
-
Wysoka zawartość białka
-
Niska zawartość tłuszczu
-
Niska zawartość cukrów
Dodatkowe oświadczenia:
-
Nie zawiera konserwantów
-
Nie zawiera barwników
-
Nie zawiera wzmacniaczy smaku
Data minimalnej trwałości i warunki przechowywania:
12 miesięcy przydatności do spożycia pod warunkiem przechowywania w odpowiednich warunkach.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze otoczenia.
Opakowanie musi być szczelne i nieuszkodzone.
Produkt utrwalony termicznie. Produkt sterylizowany. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Pochodzenie produktu:
Wyprodukowano w Polsce.